Mini презентувала новий електричний кросовер Aceman (Фото)

Mini розкрила завісу таємниці над своїм останнім дітищем – повністю електричним кросовером Aceman, який займе свою нішу між моделями Cooper та Countryman.

Автомобіль надійде у продаж у двох виконаннях: E та SE. Версія E буде оснащена електродвигуном потужністю 184 к.с., який розганяє машину до 100 км/год за 7,9 секунд і досягає максимальної швидкості 159 км/год, при цьому акумулятор на 42,5 кВт·год забезпечує йому енергію.

Модель SE, потужніша, з 218 кінськими силами та батареєю на 54,2 кВт·год, прискорюється швидше – за 7,1 секунд до 100 км/год, а максимальна швидкість досягає 170 км/год. За даними Mini, версія E може подолати до 310 км на одній зарядці згідно з європейськими стандартами, у той час як SE здатний проїхати до 405 км. Крім того, SE підтримує опцію швидкого заряджання на 95 кВт, що дозволяє зарядити акумулятор з 10% до 80% всього за 30 хвилин.

Дизайн Aceman прикрашає октагональна решітка радіатора, що характеризує автомобілі Mini, але модель також виділяється завдяки унікальним елементам: світлодіодним денним вогням та багатофункціональним заднім світлом, що змінює свій графік і режим роботи. Плоскі ручки дверей і скіс заднього скла сприяють поліпшенню аеродинамічних властивостей, а матово-чорні пороги надають Aceman маскулінні риси.

Aceman буде доступний у чотирьох комплектаціях: від початкової Essential до топової JCW. Більш просунуті версії оснащені кермовим трьохспицевим колесом замість стандартного двоспицевого. Про ціни на новинку поки не оголошено і не підтверджено її появу в США. Початок виробництва запланований на кінець цього року.


Не пропустіть