Названо найдешевші автівки в Україні

До десятки найдешевших потрапили китайські, українські, російські, узбекистанські та навіть іранські машини, пише glavcom.ua.

Найдешевший автомобіль в Україні коштує $5,4 тис. І це не вітчизняний ЗАЗ «Ланос» чи «Сенс». За такі гроші можна купити лише Saipa Tiba, яку збирають в Ірані. Правда, якість цього авта дуже сумнівна.

За даними ЗМІ, до ТОП-10 найдешевших автомобілів в Україні найбільше потрапило вітчизняних та китайських автомобілів, між якими останніми роками все менше різниці. Наприклад, ЗАЗ «Форца», який опинився на восьмому місці, виготовляють спільно з китайською Chery.

Варто відзначити, що й нова модель АвтоЗАЗу – «Славута Нова» – теж розроблялась у партнерстві з китайцями. Однак це авто не потрапило до топу найдешевших, тому що ще невідомо, скільки воно буде коштувати.

А ось російська модель в «десятці» лишилася лише одна – це Lada Granta. Інші «вилетіли» з рейтингу після подорожчання. Представники російського бренду в Україні змушені були підіймати ціни після введення спеціального мита на автівки вироблені в Росії. Для АвтоВАЗу спеціальне мито було встановлене на рівні 14,57%.

До того ж з 2016 року між Україною та РФ не діє зона вільної торгівлі. Тому компанії, що везуть російські машини, повинні сплачувати ще 10% імпортного мита. Як повідомляв «Главком», після того, як почали діяти нові податки, імпорт російських автівок в Україну майже зупинився.

До речі, як це недивно, але російським автомобільним брендам в Україні допомагають виживати українські можновладці – вітчизняні державні компанії досі закуповують машини, вироблені в Росії. Які саме держустанови витрачають гроші на авта, вироблені країною-агресором, ви можете дізнатися з розслідування «Главкому» за цим посиланням.

А що до ТОП-10 найдешевших автомобілів в Україні, то він виглядає ось так.

bTSNUB5tNyc


Не пропустіть