Унікальна Таврія Люкс знайдена в Україні

Про чергову унікальну знахідку розповів блогер Roma-Urraco.

За його словами, автомобіль марки ЗАЗ придбав в 1991 році житель Харкова, який розглядав машину як інвестицію, яка дозволяла зберегти гроші, передає Автовод.

В результаті автомобіль простояв до наших днів в сухому гаражі і практично не їздив. Як виявилося, мова йде про «Таврію» в комплектації «Люкс», відрізнити яку можна за додатковими покажчиками поворотів на крилах, пластиковими ковпаками коліс, іншими фарами з похилим розсіювачем, декоративними молдингами на боковинах, а також дверей багажника зі склоочисником, омивачем, а також системою обігріву скла.

У салоні ЗАЗ-110216, або «експортна» версія «Таврії», також виділяється завдяки чотириспицевому керму, поліпшеною приладовою панеллю, а також комбінованою оббивкою салону з тканини і штучної шкіри. На тлі «Запорожця» ЗАЗ-968М, який також випускався в ті часи, такий інтер’єр здавався справжнім проривом. У рух ЗАЗ-110216 наводиться 1,1-літровим чотирициліндровим двигуном МеМЗ-245 потужністю 51 к.с. Трансмісія – 5-ступінчаста “механіка”. Розгін хетчбека з місця до 100 км/год займає 16,2 секунди, максимальна швидкість – 145 км/год.

Також під капотом «Таврії» збереглася фірмове запасне колесо, «взуте» в радянську гуму, і заводська бірка з назвою фарби, в яку забарвлений кузов автомобіля. За словами Roma-Urraco, перший господар даної машини – літня людина, яка придбала її, щоб зберегти свої заощадження. За свою покупку в 1991 році перший власник віддав 5429 рубля. Для порівняння: середня зарплата в той час становила близько 500 рублів. Також перший господар «Таврії» був дуже запасливим. Багажник радянської малолітражки виявився буквально забитий різними автомобільними артефактами з СРСР.

Крім насоса, домкрата і заводського інструменту, в ньому лежали фірмові підкрилки, 2 комплекти сталевих решіток на фари, радянська автосигналізація «Спрут», антистатики, ремені безпеки для задніх сидінь фірми Norma, ціла жменя нових свічок запалювання, вогнегасник і інші дрібні запчастини.


Не пропустіть