Розкішний Chevrolet доживає свої дні на звалищі (Фото)

Chevrolet створив оригінальну Monte Carlo на основі Chevelle для моделей 1970-1977 років, яка виявилася однією з найуспішніших з усіх моделей з кузовом-купе класу люкс в Детройті (хоча Oldsmobile Cutlass Supreme перевершив Chevy за декілька років).

Інтер’єр цього автомобіля був сповнений елементів розкоші: від гладкого вінілу, до штучного зшивання з подовженою дверною скобою і пластиковими значками LANDAU.

Автомобіль з відкидним верхом коштував $ 4519 (близько $ 21 800 в 2019 році), в той час як Monte Carlo S з м’яким дахом – $ 4249. Сьогодні ви навряд чи знайдете багато подібних автомобілів.

Ось, колись розкішне авто Monte Carlo з відкидним верхом 1975 року народження, на звалищі в районі затоки Сан-Франциско.

Вініл давно зник з цього відкидного верху, і тому ми можемо побачити проблему з вініловими дахами моделей GM 1960-х і 1970-х років: це іржа, особливо в місцевості зі слабким сонцем і дощовою зимою. Спочатку вініл починає трохи відшаровуватися, потім вода потрапляє під нього і завдає такої шкоди.

Якщо це оригінальний двигун з оригінальним карбюратором, то це 400-кубічний V8 з потужністю в 150 кінських сил. Показник в 400 кубів дає хорошу потужність за допомогою декількох простих модифікацій, і тому вони не затримуються на звалищі. Звичайно, у багатьох – можливо, навіть в більшості – моделей V8 Chevrolet цієї епохи хоча б один раз міняли двигун. Тому він може бути 307 або схожий, що не представляє інтерес.

1975 й був дебютним модельним роком для Chrysler Cordoba, у якого був цінник в $ 5 581, але Рікардо Монтальбан виставляв свій (необов’язковий) Corinthian Leather. Коли Cordobas зник з автосалонів, це стало ударом для продажів Монте-Карло в цілому.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть