Вихід на ринок електрокара Volkswagen ID.3 відкладається на невизначений термін

Як пишуть зарубіжні видання, новий електромобіль Volkswagen ID.3 повинен з’явитися у продажу влітку поточного року, але поки у нього є труднощі з софтом.

Є дані, що прискорена розробка першого електрокара з сімейства ID компанії Volkswagen привела до того, що поки програмне забезпечення для ID.3 знаходиться в дуже «сирому» стані. При цьому варто відзначити, що софт на даному автомобілі відповідає за більшість функцій.

Про цю проблему вперше стало відомо ще в кінці минулого року. Тоді першу партію електромобілів «перепрошили» вручну на майданчику біля підприємства Цвіккау.

Як пише портал Electrive, неправильна робота окремих систем Volkswagen ID.3 може привести до повного їх відключення. Але виправити проблеми з ПО в компанії Volkswagen не можуть, тому що не вистачає відповідних фахівців. Таким чином на даний момент вже зібрані електрокари ID.3 поки не готові до виходу на ринок.

Автовиробник розглядає варіант старту поставок Volkswagen ID.3 з обмеженим функціоналом програмного забезпечення, який після усунення всіх недоліків отримає дистанційне оновлення.

Нагадаємо, що за планами перший електрокар з сімейства ID повинен з’явитися у продажу влітку 2020 року, але швидше за все прем’єру новинку перенесуть.


Не пропустіть