Kia Ceed став гібридом

Хетчбеки та універсали Kia Ceed отримали помірно-гібридні агрегати.

Південнокорейська компанія Kia оновила модельну лінійку Ceed. Тепер хетчбеки і універсали оснащуються помірно-гібридними силовими установками MHEV на базі 1,6-літрового дизельного мотора CRDi Smartstream.

У новому агрегаті двигун внутрішнього згоряння працює в парі з найпростішим стартер-генератором з ремінним приводом від колінчастого вала, живлення якого забезпечує маленька крихітна літій-полімерна батарея, розташована в ніші запасного колеса.

Принцип роботи не відрізняється від інших подібних установок. Електрична складова покращує динамічні показники при наборі швидкості, а також активує ДВЗ після того, як він був відключений технологією «старт/стоп».

Відзначається, що нова система комплектується не тільки 7-діапазонною роботизованою коробкою передач 7DCT, але також працює спільно з 6-швидкісною механічною коробкою передач.

Нова дизель-електрична установка буде пропонуватися в двох виконаннях. У першому випадку гібридний Kia Ceed видаватиме 115 к.с. і 280 нм крутного моменту, а в другому виконанні віддача складе 136 к.с. і 320 Нм.

Витрата пального при цьому становитиме 3,7-4,4 літра на 100 км шляху.


Не пропустіть