Моделі Fiat Chrysler перейдуть на архітектуру PSA

Майбутні малолітражки Fiat будуть використовувати ту ж платформу, що і Peugeot 208.

Виробник Fiat Chrysler Automobiles повідомив, що його нове покоління невеликих автомобілів буде використовувати платформу від PSA Group. Дві компанії ведуть переговори про об’єднання в нову автомобільну групу, яка буде відома як Stellantis. Завершення злиття очікується в першому кварталі наступного року.

У листі, відправленому в кінці липня, FCA просило своїх постачальників негайно припинити будь-які дослідження, розробки і будівництво інструментів для майбутніх автомобілів B-сегмента (малі/малолітражні). У березні FCA вже наказало постачальникам тимчасово призупинити розробку п’яти невеликих автомобілів для марок Alfa Romeo, Fiat, Lancia і Jeep через пандемію COVID-19.

FCA оновила платформу малолітражних автомобілів, щоб їх можна було використовувати в новому сімействі невеликих автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами.

Нові малолітражні автомобілі FCA перейдуть на архітектуру PSA із загальною модульної платформою (CMP). Платформа лежить в основі Peugeot 208 і 2008, Opel/Vauxhall Corsa і нового Mokka, а також DS3 Crossback. Всі ці моделі мають двигун внутрішнього згоряння, а також повністю електричні варіанти.


Не пропустіть