Найрідкісніші спорткари у світі

Ексклюзивний спортивний автомобіль – це той випадок, коли продуктивність важлива не менше, ніж яскравий дизайн. novate.ru зібрали в одному огляді найрідкісніші з спорткарів, кожен з яких може похвалитися солідною потужністю двигуна ..

1. Pagani Zonda Revolucion

Pag-car-01

На сьогоднішній день в світі існує всього п’ять одиниць спортивного автомобіля Pagani Zonda Revolucion. Ця машина може похвалитися потужним 6-літровим V12 двигуном, здатним дати 800 кінських сил. Передачі в автомобілі перемикаються всього за 20 мілісекунд, що також сприяє швидкому розгону.

2. Lamborghini Veneno

avto_0099

Неймовірно рідкісний і дикий за своїми параметрами Lamborghini Veneno був створений на честь 50-річчя компанії. За весь час інженери зібрали вручну і продали з аукціону три таких автомобілі. 12-циліндровий двигун цього монстра демонструє значні 740 кінських сил.

3. Ferrari FXX

Pag-car-03

Спорткар Ferrari FXX є «міфічним». Справа в тому, що в дійсності цей автомобіль – прототип, який ніколи не надходив у виробництво чи складання. За весь час була створена тільки одна машина. Не володіння Ferrari FXX претендувало близько 30 чоловік, проте дістався автомобіль відомому Міхаелю Шумахеру.

4. Porsche 911 GT1

Pag-car-04

Інший неймовірно рідкісний автомобіль – Porsche 911 GT1. Створений він був в 90-і роки, в рамках підготовки до чергового 24-годинного «Ле-Ману». Машина так і не вийшла на трек, залишившись прототипом. Причиною тому стала нестача потужності для демонстрації належного результату. Проте виглядає Porsche 911 GT1 досить «загрозливо».

5. Mercedes-Benz CLK GTR

Pag-car-05

Концептуальний Mercedes-Benz CLK GTR був розроблений і зібраний в 90-і роки. У ті часи автомобіль мав значні для свого класу характеристиками, при 6.9-літровому V12 двигуні він витискав 600 «конячок». Виробляти авто почали тільки в 1998 році і завершили виробництво в 1999. За цей час на базі Mercedes-Benz CLK GTR створили 20 купе і 6 родстерів.

6. Ferrari P4/5 by Pininfarina

Pag-car-06

Ексклюзивний спортивний автомобіль Ferrari P4/5 було створено на замовлення Джеймса Глікенхауса. Машина була зібрана в єдиному екземплярі і є, по суті, авторською роботою. Її вартість становить 4 мільйони доларів, і вона не продається.

7. Koenigsegg One: 1

Pag-car-07

Машина отримала свою назву на честь найкращого співвідношення маси і потужності. За допомогою твін-турбо V8 двигуна цей «спортсмен» вичавлює 1 300 кінських сил. При цьому шведський виробник Koenigsegg One: 1 любить стверджувати про те, що швидкість руху при розробці зовсім не була пріоритетним показником для досягнення. За весь час зібрано шість таких спорткарів.

8. Lamborghini Sesto Elemento

Pag-car-08

Автомобіль, значна частина конструкції якого зроблена з композитних матеріалів, зокрема вуглецевого волокна – це Lamborghini Sesto Elemento. Ця особливість дає йому неймовірно маленьку масу – всього 999 кг. Працює машина на V10 двигуні потужністю 570 к.с. На сьогоднішній день таких машин зібрано рівно 20 штук.

9. Hennessey Venom GT

Pag-car-09

Безжальний Hennessey Venom GT працює на твін-турбо V8 двигуні і дає тисяча двісті сорок чотири к.с. При цьому машина обладнана шестиступінчастою механічною коробкою передач і має привід на задні колеса


Не пропустіть