Найнебезпечніші дороги України

Національна поліція України ініціювала обстеження вулично-дорожньої мережі України. Під час огляду буде перевірено стан доріг, узбіч, тротуарів, дорожніх знаків, огороджень, зовнішнього освітлення та облаштування залізничних переїздів, пише tourdream.net

Про це повідомляє прес-служба управління безпеки дорожнього руху Національної поліції України.

«За результатами огляду будуть визначені обсяги першочергових робіт для ліквідації виявлених недоліків. Власникам вулично-дорожньої мережі будуть надані відповідні вимоги, визначені чіткі терміни їх виконання і забезпечений контроль за їх здійсненням», – йдеться в повідомленні.

За даними Нацполіціі, більше 21 тис. км доріг державного значення уражено ямковістю, що становить 46% від їх загальної протяжності. У Волинській області ямковістю уражено 55% доріг державного значення, Дніпропетровській (66%), Запорізької (51%), Миколаївській (67%), Одеській (56%), Харківської (89%), Хмельницькій (65%), Чернігівській (58 %).

«Така ситуація призводить до виникнення аварійних ситуацій і скоєння дорожньо-транспортних пригод. З початку року на автомобільних дорогах держави вже зареєстровано 71 дорожньо-транспортних пригод через незадовільний стан доріг », – наголошується в повідомленні.

За результатами перевірок, підрозділами Національної поліції будуть вжиті відповідні заходи реагування, також будуть інформувати про виявлені недоліки обласні державні адміністрації та обласні служби доріг.


Не пропустіть