Модернізувати БМП-2 для Індії будуть в Україні

Державне підприємство «Спецтехноекспорт», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», і індійська компанія «Рілайенс Діфенс Лімітед» підписали меморандум щодо спільної участі в модернізації БМП-2 для індійської армії, пише trucks.autocentre.ua.

Співпраця, в першу чергу, стосується виготовлення та постачання вузлів і систем для підвищення мобільності БМП, модернізації систем прицілювання і управління вогнем. Індійський парк БМП-2 різних модифікацій налічує близько 2000 одиниць. Більшість з них потребують модернізації та підвищення тактико-технічних характеристик. «Поглиблення співпраці з Індією дозволить вийти на новий рівень і забезпечити стабільні валютні надходження в бюджет. Ці кошти підуть на модернізацію виробництв і виготовлення новітньої техніки для української армії», – сказав заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності «Укроборонпрому» Денис Гурак.

Нагадаємо, в 2016 році «Укроборонпром» взяв курс переходу на високотехнологічне виробництво, міжнародні стандарти (НАТО) і оснащення армії сучасними зразками озброєння. Концерн максимально розширює співробітництво з країнами НАТО і ЄС, як це визначено стратегічним курсом держави. Сума укладених «Укроборонпромом» експортних контрактів в 2015 році становила більше $ 1, 3 млрд. доларів.


Не пропустіть