5 звичок, які передчасно «вбивають» автомобіль

Велика частина речей, які ми маємо, проживуть довше, якщо за ними відповідним чином стежити. Автомобіль не є винятком в цьому плані, а можливо, навіть займає перше місце. Щоб машина радувала якомога довше, варто відучитися від наступних 5 шкідливих звичок, кожна з яких здатна знищити улюблене авто раніше призначеного терміну, пише autonews.com.ua.

1. Відтермінування технічного обслуговування

Щоб зберегти автомобіль на максимально довгий термін, дуже важливо регулярно проводити планове технічне обслуговування. Воно включає заміну масла, фільтрів, долив трансмісійної рідини, а також перевірку стану гальмівних колодок. Кожен завод-виготовлювач в інструкції до машини прописує всі ці процедури і періодичність їх проведення. Це зажадає деякого часу і витрат, але зате компенсується «продовженням» життя транспортного засобу.

2. Ігнорування попереджувальних вогнів

Безліч палаючих лампочок на приладовій панелі не обіцяють нічого хорошого.

Коли на панелі приладів загоряється індикатор Попередження, варто негайно вирішити проблему. Якщо водій не може впоратися самостійно, то краще звернутися до автомеханіка. Найчастіше такі проблеми виявляються незначними, але їх ігнорування може призвести до псування двигуна і дорогого ремонту.

3. Неправильне перемикання передач

В останні роки все більше автомобілів отримують автоматичну коробку передач. Це одна з найбільш складних і дорогих частин автомобіля, тому важливо використовувати її саме так, як задумали на заводі. При їзді на «автоматі» дуже важливо стежити за перемиканням передачами. Не можна переключатися з «драйву» на «реверс» на ходу, навіть якщо машина ледь котиться. Ще гірше буде, якщо включити режим «паркінг», поки автомобіль на ходу. Такі, іноді випадкові, дії завдадуть серйозні поломки коробці передач.

4. Їзда в режимі «старт-стоп»

Мабуть, все зустрічали водіїв, які хвацько стартують зі світлофора, динамічно прискорюються, а потім змушені сильно гальмувати перед наступним перехрестям. Такий стиль їзди не призведе до негайних поломок, але значно скоротить термін служби двигуна, коробки передач, покришок і гальм. У таких автомобілів можуть з’явитися передчасним витокам рідин, зламані ущільнення і механічні проблеми.

5. Відкладання заміни шин

Автомобільні шини – коштують недешево, тому їх намагаються міняти якомога рідше. Але заміна покришок обійдеться все одно дешевше, ніж ремонт машини або плата за ремонт після ДТП. Гума, на якій стерся протектор, підвищує небезпеку при їзді в сніг або дощ. У такій ситуації водій може втратити керування, і автомобіль «понесе».


Не пропустіть