Компанія Ford оголосила про початок вiдкличнoї кaмпанії

Компанія Ford відкликає 1,4 млн. автомобілів в США, Канаді та Мексиці через брак рульової колонки, внаслідок якого може відірватися кермо і водій втратить управління.

За словами представників виробника, з часом слабшає кріплення керма. Відомі два випадки, в яких брак став причиною аварії, в якій постраждала одна людина.

Власнику седана Ford Fusion (аналог нашого Mondeo) не пощастило: кермо його машини відокремився від колонки під час повороту на заправку – усе закінчилося травмами. А ще двоє водіїв таких автомобілів встигли уникнути аварії, помітивши зайву свободу в переміщеннях керма.

1,3 млн. машин будуть відкликані в США, інші – в Канаді і Мексиці. П’ять місяців тому Національне агентство транспортної безпеки почало розслідування після того, як в автомобілях моделі Fusion 2014 року, 2015 і 2016 року стали відвалюватися кермові колеса.

Ford – не перший виробник, який відкликає автомобілі через проблеми з кермом. У лютому Hyundai відкликала 43 900 машин Santa Fe і позашляховиків Santa Fe Sport.


Не пропустіть