Дешеве паливо, наві дороги і “листи щастя”: що чекає українських водіїв в 2019 році

Щороку підносять українським водіям щось новеньке. Уже настав 2019 рік. Що він нам приготував?

Глобальні ціни на нафту останнім часом знижуються, причому вельми значно. Вони вже досягли річних мінімумів. Україна більшу частину нафтопродуктів ввозить, і тому зниження світових цін на нафту їй дуже вигідно. Це призведе до зменшення цін на українських АЗС

Сергій Куюн, глава агентства «А-95», вважає, що якщо ця тенденція збережеться, то паливо в нашій країні може подешевшати ще приблизно на 2,5 грн. Що ж стосується автогазу, то Куюн не виключає, що в січні 2019 року його ціна може бути на рівні 13 грн. Взагалі, автогаз дешевшає швидше, ніж бензин.

В цілому, багато експертів прогнозують, що в 2019 році вартість палива на українських АЗС знизиться. Це, звичайно, хороший прогноз. Головне – щоб він справдився.

У 2019 українські водії отримуватимуть «листи щастя» за порушення правил дорожнього руху, які фіксують камери відеофіксації. У грудні минулого року почав діяти державний стандарт для камер відеофіксації на дорогах. До кінця 2019 року в Україні на дорогах буде вже 1 тисяча таких пристроїв.

Також в 2019 році в нашій країні може початися будівництво платних автомагістралей. Про це говорять вже давно, але поки остаточне рішення ще не прийнято. Зараз багато що залежить від позиції «Укравтодору».


Не пропустіть