Експерти з’ясували, що надійніше: карбюратор чи інжектор

При виборі автомобіля з пробігом часто можна почути думку досвідчених «гаражних» майстрів, що потрібно купувати машину з карбюратором. Вони посилаються на те, що останній можна полагодити за допомогою простої викрутку.

Карбюратор має єдину, але дуже велику перевага перед інжектором. Він може працювати без складних електронних систем управління, а при наявності елементарних технічних навичок зняти вузол, продути його, відрегулювати і знову поставити на автомобіль можна без особливих проблем. З великою часткою ймовірності мотор після цього запуститься. По суті, ламатися там і нічому, тому що всередині всього кілька рухомих елементів, а саме декілька жиклерів, голка, поплавок і дросельна заслінка, яка відкривалася від натискання педалі газу, причому в якості приводу виступає звичайний трос. А якщо щось і вийде з ладу, то деталь можна купити за невеликі гроші і замінити самостійно.

Таким чином, можна зробити висновок, що в місцях, де немає поблизу автосервісів (наприклад, якщо автовласник живе в селі), краще зупиниться на машині з карбюратором, тому що піддається некваліфікованого ремонту, чого не скажеш про інжектор з його форсунками.

Перевага інжектора полягає в його екологічності та надійності, карбюратор доводиться постійно чистити, підкручувати і регулювати, збіднюючи або збагачуючи суміш, а з інжектором не доведеться стільки возитися в повсякденному житті. Крім того, на двигуні з карбюратором неможливо домогтися отримання так званої ідеальної горючої суміші, при якій паливо згорає практично повністю. А ось електронне уприскування допоможе наблизитися до такого значення.

Загалом, при виборі старої машини вирішальним фактором є місце її подальшої експлуатації. Якщо автосервіси і СТО знаходяться недалеко і доступні в будь-який час, то краще зупинити свій вибір на інжекторі. В іншому випадку, краще придбати автомобіль з карбюратором.


Не пропустіть