Чому в Україні стало складніше продати авто з пробігом

Кон’юнктура вторинного автомобільного ринку в Україні за останні роки кардинально змінилася. Продаж уживаного автомобіля останнім часом стало справжньою проблемою не тільки для власників, але і перекупників. Авто з пробігом на українській реєстрації купуються досить мляво, і за дуже низькою ціною, – пише Новини і факти.

Всьому виною наплив старих автомобілів з Європи, які тисячами завозяться в Україну в обхід митних правил. Але не тільки нелегальні авто користуються попитом серед покупців, все більш популярними стають автомобілі стандарту Євро-5, які розмитнюються за пільговими ставками.

Безвізовий режим дозволяє українцям самостійно відправитися в Європу, щоб підшукати собі автомобіль, а не користуватися послугами “перегінщиків”. У 2017 році близько 56 тисяч вживаних легкових автомобілів з Європи було вперше зареєстровано в Україні.

«Евробляхи» в буквальному сенсі обвалили вторинний автомобільний ринок України. Природно, власники автомашин з українською реєстрацією не бажають продавати своїх «залізних коней» за заниженими цінами і обсяг продажів таких авто різко знизився.


Не пропустіть