Водіїв карaтимyть зa кoристувaння тeлeфoнoм за кeрмoм (Відео)

Базік фіксуватимуть спеціальні камери, які розвісять уздовж доріг. І тільки-но керманичу спаде на думку написати смс чи відповісти з телефона на дзвінок, поліцейський патруль виїде йому назустріч.

На дорогах Нідерландів з’явилися камери, що ловитимуть любителів побазікати по телефону за кермом. Пристрої мають доволі непогану роздільну здатність, тож без проблем можуть зазирнути у салон авто.

Коли ж камера розпізнає порушника, то передає зображення до спеціального командного пункту. Вже звідти, завдяки GPS, оператор повідомляє найближчий до порушника патрульний екіпаж, або ж формує письмовий протокол.

Утім, нові методи боротьби із порушниками здійняли цілу хвилю негативу від самих водіїв. Мовляв, технологія має вади, через які штраф можуть отримати геть інші люди. Наприклад, телефоном користуватиметься пасажир, а покарають за це водія. Однак, розробники системи запевняють, що це неможливо.

Ще один аспект, на який звертають увагу противники ноу-хау, – такі камери порушують право громадян на приватне життя.

Минулого тижня уряд Нідерландів вирішив посилити покарання водіїв за небезпечне керування. За користування телефоном за кермом необачному водієві доведеться заплатити 230€.

Джерело 2plus2.ua

Не пропустіть