Дeсятки дiтeй тягли пo вyлицi зaпряжeний Porsche зі свящeникoм (Відео)

Відео зі свята вступу на посаду священнослужителя підірвало інтернет. Люди сперечаються, що це – поганий тон або гідна уваги місцева традиція?

Католицький священик острова Гозо (Мальта) Джон Султана став новим главою приходу Зеббуга. І це для багатьох пройшло б практично непоміченим, якби шокований церемонією вступу на посаду прихожанин не зняв і не виклав в інтернет цю церемонію. На відео Султана стоїть в салоні кабріолета Porsche Boxster, а десятки школярів тягнуть за собою елітну іномарку на мотузці. На обличчях усіх присутніх на церемонії непідробна радість, і це не дивлячись на те, що часом йшов дощ, тому над священиком ще й тримали парасольки.

На Джона Султана тут же обрушилися хвилі критики, він виправдовуватися не став, лише зазначив, що користувачі інтернету невірно витлумачили подію. За нього це зробила представник міської адміністрації, пояснивши, що хід – не що інше, як сільська традиція, якої насолоджувалися всі присутні і, в першу чергу, самі святково одягнені діти. Люди були щасливі і заздалегідь готувалися до свята – спекли гігантський пиріг, за величиною побив національний рекорд. Крім того, священик був змушений позичити гарний автомобіль у свого двоюрідного брата, щоб церемонія виглядала особливо урочисто.

Коментуючи цю ситуацію, голова секретаріату Мальти по Катехизму батько Рене Камільєрі піддав критиці «поїздку на Porsche».

«Я не знав, сміятися мені чи плакати, коли побачив все це! У той час, коли на католицьку церкву йдуть постійні нападки і звинувачення в тому, що священнослужителі поводяться неналежним чином, навряд чи можна розраховувати на залучення нових прихильників церкви, якщо будуть проходити такі дикі обряди. Я вважаю, що людям потрібно нести Євангеліє Ісуса Христа, а замість цього ми демонструємо блазнювання», – зазначив він.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть