Під Верховною Радою протестують “євробляхери”: чого вони вимагають

У Києві під Верховною Радою протестують активісти “АвтоЄвроСили” з вимогами зробити доступним розмитнення автомобілів на єврономерах.

Про це повідомляє кореспондент “Прямого” Анастасія Цалко.

“Наші головні вимоги – це доступне розмитнення. Ми хочемо, щоб кожен українець мав можливість розмитнювати автомобіль за 40%. А зараз розмитнення йде від 200%. Це я зараз кажу про ті автомобілі, які є самими доступними. Наприклад європеєць може собі дозволити придбати автомобіль за одну-дві тисячі євро і розмитнити його за приблизно 30%. А в більшості випадків там взагалі немає розмитнення, а просто сплачується 100-200 євро. І ми прийшли для того, щоб відстоюватии права кожного українця на доступне розмитнення”, – розповів заступник голови “АвтоЄвроСили” Олександр Чернявський.

Він зауважив, що за даними Державної фіскальної служби понад півмільйона автомобілів не встигли розмитнити за пільговий період.

“Ми просимо на пів року перенести введення штрафних санкцій, щоб люди змогли розмитнитись і назбирати кошти, і щоб були приведені у відповідність до європейських ставки. Тому що багато людей зараз на фронті і не мають можливості приїхати і зробити розмитнення. Хтось знаходиться в Європі на заробітках… Тобто на це потрібні час та кошти”, – додав Чернявський.

Кореспондент зазначила, що у Києві вулиця Липського перекрита на виїзд до вулиці Грушевського. Вся вулиця заставлена автомобілями, але повністю рух не перекрито. Також встановлено сцену з гаслами про доступне розмитнення.


Не пропустіть