Автовиробників звинуватили в створенні занадто якісних автомобілів

Майк Резерфорд, експерт авторитетного британського видання Autoexpress, заявив, що автовиробники повинні випускати менше надійні автомобілі, ніж зараз. Це, нібито, врятує автомобільну промисловість.

Зі слів Резерфорда, якість сучасних автомобілів така гарна, що автомобілісти продовжують на них їздити, навіть з пробігом понад 160 000 км. Така ситуація шкодить продажам нових автомобілів. В результаті автовиробники втрачають прибуток.

Зазвичай автовиробники розраховують, що термін їхньої служби автомобіля не перевищить 10 років. Зараз же середній термін служби машин перевищив цю цифру.

Так, якщо в Великобританії п’ятнадцять років тому середній термін служби автомобілів становив 6,5 років, то зараз – 8 років. В Європі ця цифра ще більше – 11,1 років, а в США – 11,8 років.

«Може бути, автовиробники дуже добре роблять автомобілі? Може бути, їх слід робити трохи менш надійними. Таким чином скоротяться виробничі витрати. Вони також можуть спробувати зробити свої нові автомобілі, хоча б деякі з них, такими доступними за ціною, що автомобілісти захочуть позбавитися від старих машин, щоб купити нові», – сказав Резерфорд.

Особисто ми згодні з Резерфордом. Але тільки з тим, що потрібні нові бюджетні моделі, які будуть при цьому високої якості.


Не пропустіть