Мости можуть стати платними для водіїв

Міністерство інфраструктури України (Мінінфраструктури) виступає за будівництво в Україні платних мостів за рахунок приватного підрядника.

Про таку ініціативу повідомив заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Треба і деякі мости зробити платними. Більшість мостів будуються протягом 15 років. Наприклад, Подільсько-Воскресенський міст у Києві або запорізький. Це довгобуди, які забирають гроші з місцевого бюджету. Візьмемо американську модель: даємо це приватному підряднику (Віталію Кличку це неодноразово пропонувалося). Підрядник зводить прозоре фінансування, ми його погоджуємо, підписуємо і далі він просто бере плату за проїзд…”, – сказав заступник міністра.

При цьому він додав, що насамперед потрібно переходити до платних доріг.

“Це треба робити терміново і передусім розпочати з Кільцевої дороги Києва, оскільки вона переповнена і люди часто їздять узбіччям. Одеська траса також переповнена”, – зазначив Довгань.

За оцінками Мінінфраструктури, загалом на будівництво доріг в Україні (у рамках Національної транспортної стратегії) до 2030 року потрібно закласти EUR50 млрд.


Не пропустіть