Зеленський підписав указ про поліпшення якості доріг

В Офісі Президента хочуть залучити до будівництва головних доріг світові компанії, а «Укравтодор» позбавити контролюючої функції, віддавши її міжнародним аудиторам.

За результатами робочої наради з дорожньої інфраструктури Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення умов для розвитку і підвищення якості автомобільних доріг. Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на прес-службу глави держави.

«Документ передбачає ряд заходів, спрямованих на створення безпечних і комфортних умов для учасників дорожнього руху, розвитку мережі якісних доріг, формування сприятливих умов для бізнесу», – сказано в повідомленні.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк розповів про проект реформи «Укравтодору», згідно з яким ця структура буде позбавлена ​​контролюючих функцій. Замість «Укравтодору» якість доріг повинна буде моніторити іноземна аудиторська компанія з відповідним статусом, сказав він.

«Боюся, що поки ми будемо реформувати, ми витратимо і гроші, і час. Може, ми зробимо план найближчим часом і віддамо провідним західним компаніям будівництво пріоритетних доріг? А паралельно будемо реформувати», – запропонував Зеленський.

Міністр фінансів Оксана Маркарова відзначила, що для залучення великих компаній, які будують якісні дороги, необхідно прийняти закон про концесію.

Учасники наради окремо обговорили заходи щодо забезпечення безпеки руху на дорогах. У нараді також взяли участь представники «Укравтодору» і Державної служби України з безпеки на транспорті.


Не пропустіть