Водіям частково дозволять користуватися мобільним телефоном за кермом

Суд постановив, що використання мобільного телефону для певних функцій під час керування автомобілем не обов’язково є незаконним.

51-річний англієць Рамсі Баррето був засуджений за використання свого мобільного телефону під час водіння. Він зняв відео аварії в Лондоні. Надалі його вирок був скасований в королівським суді, коли суддя постановив, що закон не перешкоджає використанню телефон, щоб знімати відео під час водіння.

Цей вирок був переданий до Вищого суду, і в даний час його підтримали два судді. Вони постановили, що закони, які забороняють використання телефону під час водіння, представлені в «Законі про безпеку дорожнього руху», застосовуються не у всіх випадках через те, що в законі є чітке формулювання.

Постанова суду першої інстанції наголошувала: «Законодавство не забороняє будь-яке використання мобільного телефону під час водіння. Він забороняє водіння під час розмов або інтерактивного спілкування по мобільному телефону або іншого пристрою без використання спеціальної гарнітури або іншого віддаленого підключення.

Це означає, що закон в тому вигляді, в якому він написаний, забороняє використання портативного мобільного пристрою тільки тоді, коли воно використовується для здійснення телефонного дзвінка або іншого «інтерактивного зв’язку». Це потенційно означає, що закон не забороняє знімати відео, фотографувати, грати в ігри або виконувати інші функції, які не потребують двостороннього зв’язку.

Проте, в своєму висновку юстиції заявили, що «не слід думати, що це зелене світло для людей, які роблять фільми під час водіння», зазначивши, що така поведінка може призвести до того, що водіїв звинуватять в необережному або небезпечному водінні.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть