3 важливих кроки, якщо заправився неякісним бензином

Не потрібно бути автомеханіком, щоб визначити наявність в машині поганого палива. Симптоми більш ніж однозначні – падіння потужності, авто глухне, важко запускається, двигун при роботі смикається і видає неприродні звуки. Все це вірні ознаки того, що в бензобак був залитий неякісний бензин. Ось тільки що робити автомобілісту в такій ситуації?

На кого скаржитися?

Візьміть собі за звичку зберігати чеки з заправок, так як в разі заправки поганим паливом він може вам знадобитися. Проблема в тому, що “палений” бензин не проявляє себе відразу, можна поїхати досить далеко від АЗС, перш ніж з’являться перші симптоми проблем з двигуном. Тому не всі водії відразу ж підозрюють заправку, а думають, що у них просто зламалася машина. Але головний винуватець – саме поганий бензин.

На касовому чеку повинні бути координати АЗС із зазначенням номера телефону, на який і слід зателефонувати. Зателефонувавши на гарячу лінію компанії, повідомте про те, що вам залили поганий бензин, вкажіть час заправки і номер АЗС. Компанія направить до вас свого експерта-лаборанта, який візьме пробу з бака автомобіля. При цьому при заборі палива повинен бути присутнім хтось із працівників нехорошої заправки. Вся процедура займає не більше 20 хвилин, після чого експерт винесе свій вердикт, щодо якості залитого в машину палива. Якщо бензин насправді виявиться підробленим, то компанія відремонтує машину потерпілого за своє рахунок.

Перевірка якості палива

Якщо ви заправлялися на невеликій АЗС, у якій немає своїх лабораторій і експертів, то вам доведеться через суд доводити свою правоту. Насамперед варто звернутися у відповідні органи і повідомити їм про проблеми з АЗС. Потім потрібно відправити свою машину на незалежну експертизу, де встановити факт наявності в баку неякісного бензину, а також вказати заподіяну ним шкоду машині.

Зібравши доказову базу, копію всіх цих документів можете відправити в АЗС разом з пропозицією в досудовому порядку компенсувати вам заподіяний збиток. Якщо вони відмовляться, тоді той же пакет документів відправляємо в суд.


Не пропустіть