Зеленський надав пільги і переваги для власників електрокарів (Фото)

З’явилася інформація щодо того, які нововведення придумав Зеленський для власників електрокарів.

З’ясувалося, що 6 серпня вступив в силу новий закон про доступ електромобілів до зарядних станцій. Відповідну вказівку підписав особисто президент України Володимир Зеленський, після того, як вона була загальноприйнята на останньому засіданні Верховної Ради 8 скликання, пише Країна.

На даний момент, це є вже офіційною інформацією, оскільки повідомлення вже розміщено на сайті парламенту.

Тепер, що відносно нових переваг і пільг, які надала дана постанова:

“Зелені номера” – це нововведення забезпечить власникам електрокарів спеціальні номери, які пообіцяли видати зовсім скоро. Уточнюється, що на них будуть виділені зеленим кольором букви і цифри.

Нові дорожні знаки – якісь конкретні знаки будуть призначені спеціально для екоавтівки. Зокрема, такі як “Для електромобілів”, “Крім електромобілів”, “Станція зарядки автомобілів”. Окремими знаками хочуть відзначити станції зарядки і місця для парковки.

Штрафи – вони торкнуться тих авто, які будуть паркуватися на місцях, які позначили для електрокарів. Наприклад, якщо закрити доступ до зарядної станції для таких машин, це обійдеться водієві від 20 до 30 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Для пояснення це буде коштувати від 340 до 510 грн.

Більш того, за словами одного з авторів цього законопроекту, нардепа Олексія Рябчин, вже запланована розробка зелених номерів і знаків. Тим часом в Україні вже налічується близько 25 тисяч електроавтомобілів і гібридів і це далеко не межа.


Не пропустіть