Президент підписав закон про нові штрафи для водіїв

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає штрафи для водіїв, які утискають власників електрокарів

Відтепер водіїв, які насмілилися припаркуватися на місці, відведеному для заправки електрокара, чекатиме суворе покарання. Якщо їх в цьому викриють, то водіям, які порушили табу, загрожує штраф в розмірі від 340 до 510 гривень. Президент підписав відповідний закон, який був прийнятий ще 11 липня і став одним з останніх законодавчих актів, затверджених парламентом старого скликання.

Такий закон прийнятий для того, щоб забезпечити максимальну доступність інфраструктури для власників автомобілів на електричній тязі. Адже, незважаючи на їх дорожнечу, все більше наших співвітчизників обзаведуться такими машинами. Наприклад, за перше півріччя 2019 року в нашій країні було зареєстровано 3185 електромобілів. І це майже на 60% більше, ніж за аналогічний минулорічний період. Тому влада подбала про певні преференції для водіїв електрокарів.

Зокрема, паркувальні місця, які обладнані зарядними станціями для електромобілів, матимуть спеціальне маркування. Навіть якщо таке місце буде пустувати, водій іншого транспортного засобу (не на електричній тязі) не має права поставити там свій автомобіль. Він буде змушений шукати собі інше місце на парковці. Якщо ж хтось все-таки ризикне випробувати дієвість нового закону і залишить там свій автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння, йому відразу доведеться розщедритися.


Не пропустіть