Українських автомобілістів чекають екологічні нововведення

Незабаром українських автомобілістів чекають чергові нововведення. На цей раз – екологічні. Міністерство екології та природних ресурсів України приступило до створення нової системи маркування автомобілів відповідно до викидів СО2.

Така система розробляється відповідно до вимог Євросоюзу. Як відомо, Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС, і тому повинна провести ряд реформ. У тому числі реформи щодо викидів автомобілями шкідливих речовин. Це необхідно для захисту екології.

Виробити відповідні українські нормативно-правові документи повинна спеціальна робоча група. До її складу увійшли представники відповідних відомств, громадських організацій, науковці тощо

Чим це «загрожує» українським автомобілістам? Вони отримають повну і достовірну інформацію по витраті палива і викидів СО2.

Правда, в Україні б / у авто продається в рази більше, ніж нових машин. Це означає, що навіть якщо приймуть європейську систему маркування автомобілів, екологічна ситуація сильно не зміниться. У всякому разі, так вважають деякі експерти. Як буде насправді – покаже час.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть