Як виглядає броньований BMW X5 після обстрілу з автомата: вражаючі фото

На цьому тижні компанія BMW представила броньовану версію позашляховика X5, яка витримує постріли з автомата Калашникова. На підтвердження своїх слів виробник на порталі BMW Blog опублікував фотографії машини після обстрілу.

У броньований позашляховик вистрілили близько трьохсот раз. Судячи з кадрів, автомобілю дійсно не страшні подібні пошкодження – кулі залишили невеликі вм’ятини на кузові і тріщини на склах, але жодного наскрізного отвору на X5 немає.

Німецький автовиробник представив броньовану версію позашляховика X5 напередодні. Він отримав заводську броню класу VR6, яка захищає салон не тільки від обстрілу з автомата Калашникова, але і вибуху ручної гранати.

Також покупці можуть встановити додатковий захист, який здатний витримати атаку безпілотника з 200-грамовою бомбою або вибух фугасу потужністю 15 кілограмів в тротиловому еквіваленті.

Броньований позашляховик оснастили звичайними пружинами замість пневмопідвіски для більшої надійності, шинами, які дозволяють продовжувати рух після пробиття. Товщина скла досягає 33 міліметрів і в базовій комплектації вони не відкриваються – тільки водій може відкрити своє вікно на 10 сантиметрів.

Масу автомобіля вирішили залишити в таємниці, але можна припустити, що цей показник збільшився приблизно на тонну. У плані динаміки автомобіль втратив 1,6 секунди в розгоні з місця до 100 кілометрів на годину.


Не пропустіть