Маленька, але дуже крута хитрість азербайджанських автобанів (Фото)

На фото вище – звичайнісінький автобан.

Нічого незвичайного, нічого дивного: дорога в двох напрямках розділена відбійниками, що запобігають лобове зіткнення на великій швидкості, в кожну сторону йде три смуги, величезні знаки, освітлення.

Основна частина азербайджанських автобанів саме так і виглядає. Хитрість, про яку піде мова, використовується тільки на досить завантажених ділянках, які знаходяться в безпосередній близькості від Баку: на в’їздах і виїздах з міста

Зверніть увагу на розмітку, вона дуже незвична для автобану: подвійна суцільна всередині односторонньої смуги. У перший момент може здатися, що це не одностороння смуга, а ділянка зі складною розв’язкою, коли дорога візуально виглядає як одна, а насправді їх дві сходяться. Тоді подвійну суцільну легко пояснити.

Але справою в тому, що це одна дорога, і подвійна суцільна реально знаходиться в межах одного напряму. Для чого вона?

Відповідь на наступному фото:

Для того, щоб на завантаженій ділянці не було хаосу з транспортом на в’їзді в місто і не збиралися пробки, як часто буває у нас, тут дуже жорстко регламентована швидкість руху по смугах.

80 – крайня права, 100 – друга, 120 – ліва або ліві крайні. Автобусів і фур в дві ліві в’їзд заборонений.

А подвійна суцільна відокремлює швидкісні смуги від менш швидкісних, щоб не було небезпечних перебудувань на великій швидкості і «шашечок».

Перебудуватися з швидкісної смуги, або навпаки, в неї, можна тільки на ділянках, на яких з’являється переривчаста лінія, що дає таке право. Місця для перестроювання розташовані за кожен кілометр і мають протяжність близько сотні метрів.

При цьому ніколи не буває одночасно переривчастої по обидва боки: повільної і швидкої. Або з одного, або з іншого, щоб все переміщення були прогнозовані всіма учасниками руху.

Це справа контролюється камерами, якими автобани обвішані досить щільно.

На фото видно, що любителі перебудуватися через подвійну суцільну все одно знаходяться, але це скоріше з незвички: така розмітка з’явилася зовсім недавно.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть