Експерти назвали три «безсмертних” автомобільних двигуни (Фото)

Як показала практика, далеко не технологічність є основою хорошого автомобіля. Мабуть серйозні вимоги пред’являються саме двигунам: витрата палива, надійність, умови обслуговування. Кожен покупець авто думає не тільки про комфорт. Хочеться на свої кровні купити нормальний автомобіль з безпроблемним ресурсом експлуатації.

Нове – добре забуте старе, що як не можна актуально для автомобільної промисловості. Основа всіх інновацій сьогодні стають напрацювання минулого. В рамках моніторингу автомобільного ринку, експерти підбили підсумки кращих двигунів для сучасних авто. Складений топ-3 надійних моторів приємно здивував публіку.

На першому місці оселився німецький двигун для відомого Beetle. Спочатку движок малолітражного, стильного і верткого автомобіля мав 24 сили потенціалу і об’єм 0,985 л. Приголомшливі показники надійності і гнучкості мотора при будь-яких умовах опинилися еталоном надійності, який був актуальний в період 1938-2003 рр.

В другого місця історія не менш цікава: британська L-серія Rolls-Royce. Модель почала продаватися в 1959 році. Нею оснащувалися модельки Silver, Cloud II, Phantom V і Bentley S2. Вони ж знайшли продовження в сучасності. Зараз L-серія активно застосовується в седанах Mulsanne. Хтось сказав про відставку? Ні, представництво марки не потребує оновлення та нововведення. Rolls-Royce на даний момент немає необхідності різко міняти ходовий движок.

Третє місце зайняте V-подібною шісткою американського походження. Нею виявився Ford Windsor, що з’явилися в 1961 році. Движок ставився на модель Ford Fairlane. Останнім серійним варіантом з таким мотором виявився Ford Explorer 2001. Пізніше двигун пішов в історію, будучи заміненим родичем з ідентичною архітектурою, але більшою технологічністю.

Джерело avtodream.org

Не пропустіть