Ford розробить 2 електрокара на платформі Volkswagen

У липні компанії Ford і Volkswagen анонсували співробітництво в сфері розробки електрокарів: американська фірма збирається придбати 600 000 наборів на платформі MEB з метою випуску моделей, призначених для європейського авторинку.

Також агентство Handelsblatt зазначає, що є можливість розширення зв’язків між Ford і VW. А це означає, що Ford обговорює з Volkswagen можливість випуску ще одного електромобіля.

«Так, ми порушували цю тему, – агентство наводить слова гендиректора Ford Europe Стюарта Роулі. – Вам потрібно усвідомлювати, що з економічного боку безглуздо виробник один автомобіль на MEB. Зазвичай, якщо говорити хоч про якусь рентабельності, необхідні, щонайменше, 2 моделі.

Німецький автовиробник також підтвердив ці відомості і повідомив, що позитивно дивиться на це співробітництво, незважаючи на те, що Ford стане конкурентом.

За припущеннями, Ford почне виробляти свої електромобілі в 2023 році. Збірка буде здійснюватися на підприємстві корпорації в Кельні. Як зазначається, дата виробництва обрана, зокрема, з тієї причини, що до цього періоду з сімейства зникне модель Fiesta, що випускається на тому ж заводі.


Не пропустіть