7 ознак, які красномовно вказують на швидку поломку мотора

У нашому світі рано чи пізно ламається буквально будь-який агрегат. Двигун автомобіля не тільки не є винятком, але як раз навпаки – кращий приклад. Дуже часто ремонт силового агрегату авто влітає в копієчку. Саме з цієї причини дуже важливо розпізнати поломку до того, як ситуація прийме зовсім вже сумний оборот. Благо, на необхідність ремонту може вказувати багато ознак.

1. «Check engine»

Перше і найпростіше, що безпосередньо вкаже на проблеми з мотором автомобіля – це палаючий на приладовій панелі індикатор «Check engine». Самі по собі такі символи в більшості випадків не загоряються, а тому слід якомога швидше відправитися на станцію ТО для діагностики.

2. Проблеми в масляній системі

Фільтр став непридатним, проблеми з масляним насосом, надмірне розрідження масла – всі ці та деякі інші причини можуть привести до того, що на панелі загориться ще одна лампочка. А якщо виникли проблеми з подачею масла, то з високою часткою ймовірності є проблеми і з мотором.

3. «Стрибки» оборотів мотора

Якщо при запуску мотора спостерігаються «скачки» оборотів, а запалювання стало відбуватися помітно повільніше, то все це явно вказує на появу проблем з силовим агрегатом. Більш того, будь-яке радикальне відхилення числа оборотів від звичної норми призводить до прискорення зносу деталей двигуна.

4. Неправильний дим

Слід також звертати увагу на колір диму з вихлопної системи автомобіля. Якщо він раптом став блакитного кольору, то це перша ознака того, що в паливну систему почали потрапляти сторонні рідини. Це в свою чергу може призвести до прискореного зносу циліндрів і втулок мотора.

5. Втрата динаміки

Капітан Очевидність підказує, що якщо автомобіль став гірше їздити і в першу чергу гірше набирати швидкість, то з високою часткою ймовірності у силового агрегату авто з’явилися якісь проблеми. При такому збігу обставин краще, як можна швидше пройти діагностику на станції.

6. Підвищена витрата масла або палива

Збільшення витрати палива або масла під час їзди – все це також є яскравою ознакою наявності проблем з силовою установкою машини. Найпростіше про неполадки такого роду буде дізнатися за допомогою все тієї ж приладової панелі. Вона почне регулярно вимагати дозаправки тієї чи іншої рідини.

7. Сторонні шуми

У справному автомобілі не повинно бути ніякого стуку, скреготу і тріску. Виходити він в разі поломки може не тільки від двигуна. Проте, це ще одна красномовна ознака наявності дуже серйозних проблем в машині.


Не пропустіть