Кого впершу чергу зачепить новий техогляд

З 2022 року в Україні з метою зниження кількості ДТП і поліпшення екології відновиться обов’язковий техогляд легкових автомобілів. Кого він торкнеться в першу чергу?

Введення обов’язкового техогляду буде поступовим. У кілька етапів. На першому етапі техогляд зобов’язані будуть пройти газобалонні автомобілі.

Право проводити такі дії отримають спеціальні сертифіковані підприємства. Вони з’ясовуватимуть технічний стан машин, а весь процес буде контролюватися вищестоящими органами. Для цього техогляд планують фіксувати на фото та відео.

Найближчим часом поліція і Міністерство юстиції розроблять закон про техогляд. Потім його внесуть на розгляд депутатів Верховної Ради. Тобто це тривалий процес. До 2022 року питання про обов’язковий техогляд буде вирішене на законодавчому рівні.

Але вже з січня 2020 року обов’язковий техогляд повинні будуть проходити транспортні засоби категорії L. Такі умови асоціації України з ЄС.

Глава Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і автодилерів Олег Назаренко вважає, що введення обов’язкового техогляду легкових автомобілів матиме катастрофічні наслідки для автомобілістів. На його думку, 90% ввезених іномарок не зможуть його пройти.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть