Знайдений 30-річний «Запорожець» майже без пробігу (Фото)

Блогер Roma Urraco опублікував незвичайний тест-драйв капсули часу – вітчизняного ЗАЗ-968, який був випущений в 1992 році для інвалідів з пошкодженням однієї ноги. За майже 30 років автомобіль проїхав 121 кілометр, причому 14 з них накатав новий власник за останній рік.

На тесті виявилася модифікація з приставкою МД з частково ручним керуванням. Воно здійснюється наступним чином: на підлозі встановлена ​​всього одна педаль, яка відповідає за зчеплення, подача палива здійснюється за рахунок підрульових пелюстків, а в якості педалі гальма виступає великий важіль на центральному тунелі.

В якості силової установки цей «Запорожець» використовує 41-сильний карбюраторний двигун об’ємом 1,2 літра. На розгін до 100 кілометрів на годину цей автомобіль навіть при вазі всього в 840 кілограмів витрачав 32 секунди, а максимальна швидкість складала 118 кілометрів на годину.

ЗАЗ-968М змінив на посту модель «вухатий» ЗАЗ-968А в кінці 1979 року. Зі зміною модифікацій пропали ті самі «вуха», замість яких встановили плоскі решітки. Запасне колесо перенесли в моторний відсік до двигуна, обидва бампера оснастили гумовими накладками посередині і пластиковими з боків.

Джерело motor.ru

Не пропустіть