KIA Seltos може отримати електричну версію (Фото)

Багато автовиробників сьогодні активно електрифікують свої модельні лінійки, розробляючи електрокари і випускаючи «батарейні» версії своїх популярних моделей. Не залишилася осторонь і корейська марка KIA.

Компанія KIA після успіху своїх електрокарів Soul EV і e-Niro вирішила залучити нових покупців до своєї недавньої новинки KIA Seltos за допомогою електричної версії. У модельному ряду марки цей кросовер розташувався між Soul і Sportage, і саме йому видання TheKeea пророкує електричний привід. За даними ЗМІ, електричний KIA Seltos може отримати 201-сильний електромотор, що поєднується з батареєю на 64 кВт/год. Той же Soul EV з такою «начинкою» без підзарядки здатний проїхати близько 452 кілометрів і 485 кілометрів по циклу WLTP. У KIA є електродвигун скромніший – на 134 к.с. Він отримує акумулятор на 39,2 кВт / год і запас ходу в 277-312 кілометрів.

Відзначається, що корейський автовиробник не стане виводити Seltos EV за межі Азії. Так, спочатку новинка може з’явитися в Південній Кореї, потім добереться до Індії і, що цілком ймовірно, Китаю. На цьому регіональному ринку автомобілі з нульовим рівнем викидів все ще користуються хорошим попитом.

Поки електрокар на базі Seltos відомий під заводським індексом SP2 EV. Очікується, що новинка стане на конвеєр в серпні наступного року.


Не пропустіть