В Україні в рази збільшать штрафи для водіїв: названі суми

Штрафи зростуть за перевищення максимально дозволеної швидкості руху, залишення місця ДТП і за водіння особою, яка не має на це права.

Міністерство внутрішніх справ ініціює посилення покарання за порушення правил дорожнього руху. Йдеться про збільшення штрафів за правопорушення з високим ступенем суспільної небезпеки – штрафи для водіїв зростуть до 10 тисяч гривень.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Законопроектами пропонується внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, Кримінальний кодекс, а також до законів про дорожній рух і Національної поліції.

Штрафи можуть вирости за:

перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км / год – до 3400 грн (зараз – 510 грн);

залишення місця ДТП – з 255 грн до 3400 грн;

водіння особою, яка не має на це права – з 510 грн до 10 200 грн.

Як відзначили в МВС, водіїв, які залишили місце ДТП, крім штрафів пропонують також позбавляти права керувати транспортними засобами строком на шість місяців.

«Крім того, важливими ініціативами МВС є зниження порогу перевищення швидкості руху, з якого настає адміністративна відповідальність, з 20 км до 10 км, і пропозиція не відносити керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння до кримінальних проступків. Якщо наїзд на людину був здійснений водієм під впливом алкоголю або наркотичних засобів, тоді відповідальність буде ще більшою», – йдеться в повідомленні прес-служби.


Не пропустіть