Перші ознаки несправності дизельного двигуна

Автомобіль для будь-якого його власника стає «залізним» другом, напарником і просто необхідним засобом для пересування. Для того, щоб забезпечити свою безпеку, також пасажирів та інших учасників транспортного руху, водій зобов’язаний прислухатися до своєї «ластівки» щоб почути перші ознаки її «захворювання».

Перші ознаки того, що пора звернутися в сервіс

Автомобіль на гарячу важко запускається, при різкому натисканні на педаль акселератора глухне або падає тяга, це означає, що паливна апаратура потребує діагностики та подальшого ремонту поламаних агрегатів. Або відновлення, або заміна на нові елементи паливної апаратури

Запуск двигуна утруднений

Через потрапляння повітря в систему подачі палива відбувається нестача палива перед насосом високого тиску або несправність паливного насоса. Надмірно маленька порція палива при запуску через неправильну роботу регулятора.

Перегрів двигуна

Неправильний кут випередження впорскування. Погане розпорошення палива форсунками.

Збільшилася витрата палива

Причиною може стати знос нагнітальних елементів або неправильне регулювання насоса високого тиску. Також причиною може бути знос або навіть пошкодження розпилювачів. Забруднений повітряний фільтр і інше.

Чорний дим

Причини можу бути наступні: занадто пізнє уприскування палива, або лопнула пружина форсунок, занадто низька компресія і інше.

Чуються стуки в двигуні, неможливість заглушити мотор, знизилася потужність двигуна і багато іншого.

Не варто економити на власній безпеці та оточуючих нас людях. Адже несправний автомобіль може завдати непоправної шкоди.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть