Народний депутат пропонує більш жорстко карати водіїв

В Україні можуть відмовитися від штрафних балів, які застосовували до водіїв при порушенні ПДР. Виховувати повагу до Правил дорожнього руху можна тільки штрафами.

Так вважає народний депутат від фракції партії «Слуга народу» Владлен Неклюдов, передає газета Закон і Бізнес.

Нардеп пропонує позбутися такого незатребуваного стягнення, прибравши з Кодексу про адміністративні правопорушення саму згадку про штрафні бали (проект №2809).

На його думку, ситуація, за якої особа не несе відповідальності за неодноразові порушення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, не лише не сприяє дотриманню водіями встановлених правил, а й створює відчуття безкарності. А коли є альтернатива — покарати гривнею чи балами — це не запобігатиме вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

Нагадаємо, що наразі у ст.122 КпАП визначено, що за деякі порушення ПДР, зафіксовані лише в автоматичному режимі, передбачене стягнення у вигляді 15 (25) неоподатковуваних мінімумів або 50 штрафних балів. Враховуючи, що на рік водій має 150 штрафних балів «кредиту», то грошове стягнення стає можливим тільки з 4-го порушення.


Не пропустіть