Перший автомобіль Sony виїхав на дороги (Відео)

Прес-служба японського бренду показала відеоролик, на якому показано, як раніше представлений концепт Vision-S проходить серію дорожніх випробувань. Автомобіль не піде в серію, принаймні під брендом Sony.

Sony буквально здивувала автомобільний світ минулого місяця – компанія представила свій перший автомобіль. Показ проходив на виставці споживчої електроніки Consumer Electronics Show 2020. Vision-S Concept – це модерністський елегантний електромобіль з удосконаленою автономною системою водіння і дизайном, який нагадує нам про недавно представлених Polestar Precept і Lucid Air.

Прототип, показаний в Лас-Вегасі (США), був просто демонстраційним автомобілем, оснащеним парою електродвигунів потужністю 268 к.с., що дозволяють йому розганятися з 0 до 100 км/год всього за 4,8 секунди.

Тепер японський технологічний гігант робить наступний крок, відправляючи Vision S на серію дорожніх тестів. Фахівці компанії Sony спільно з австрійською Magna Steyr і іншими партнерами ведуть спільні розробки, щоб підготувати автомобіль для тест-драйвів на дорогах загального користування.

На жаль, Sony не збирається вступати в автомобільний бізнес. Замість цього, всі роботи над концептом, власне, як і сам автомобіль, є просто «внеском Sony в еволюцію автомобілів», але буде дуже цікаво подивитися, які з технологій, реалізованих в концепті, знайдуть застосування в серійних автомобілях інших компаній.

Нагадаємо, що Vision S оснащений не менше ніж 33 датчиками, які виявляють людей і предмети не тільки зовні автомобіля, але і всередині чотиримісного салону. Також варто відзначити величезну кількість екранів на приладовій панелі, а також систему 360 Reality Audio, яка створює ефект тривимірного звуку, розміщуючи динаміки на кожному сидінні.


Не пропустіть