Lexus скорочує виробництво автомобілів: названо причину

Lexus скорочує виробництво ряду моделей через коронавірус. За попередніми даними, рішення торкнеться преміальний сегмент, поставки якого в першій половині поточного року повинні знизитися на 6 відсотків.

Причиною даного рішення стала просадка в продажах на ринку КНР. За минулий місяць на ринку Південної Кореї було реалізовано близько 23 тисяч транспортних засобів. Для порівняння, за аналогічний період в 2019 році було продано близько 169 тисяч автомобілів. Представники компанії зазначають, що поки ситуація не стабілізується, виробник буде працювати в ощадному режимі.

Фахівці Toyota Motor підтримали рішення підрозділу, але повідомили, що в річному вираженні просадка повинна бути менш відчутною. Якщо ситуація з коронавірусом стабілізується, то вже до літа поставки повинні повернутися до колишніх обсягів. У компанії заявили, що будуть діяти по обстановці.

Інші азіатські бренди також істотно знизили показники продажів. Раніше про проблему повідомляли в Hyundai і Jeely. Коронавірус негативно відбився і на ринку електроніки. Зокрема, істотно просів рівень експорту продукції Xiaomi.


Не пропустіть