Укрзалізниця допоможе Укравтодору ремонтувати дороги

Для оптимізації логістики на об’єкти «Великого будівництва» Укравтодор та Укразалізниця започаткували оперативний Штаб.

Про це інформує офіційний сайт Укравтодору.

Повідомляється, що 17 березня 2020 року відбувалося перше засідання оперативного Штабу з питань постачання дорожньо-будівельних матеріалів, процесу їх навантаження та вивантаження. У його роботі взяли участь представники Укрзалізниці, Укравтодору, служб автомобільних доріг в областях та підрядних організацій.

Мета Штабу: покращення логістики доставки вантажів, зниження вартості доставки та забезпечення партнерської взаємодії.

«Розвантаження доріг, вчасне транспортування матеріалів на будівельні майданчики та зниження їх собівартості — це очевидні переваги, які ми отримуємо від співпраці з Укрзалізницею. Закликаємо всі підрядні організації додатково проаналізувати свої логістичні плани та додати до них залічничні маршрути» — наголосив Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Також очільник Укравтодору розповів про те, що у тестовому режимі планується запровадити маршрутно-графікову відправку матеріалів через великі транспорті хаби: «Йдеться про рух залізничного складу з точки навантаження до точки вивантаження з середньою швидкістю руху 450–600 км/добу. У такий спосіб ми можемо пришвидшувати логістичні процеси без прямого впливу на роботу пасажирських перевезень».

Нагадаємо, 26 лютого 2020 року Укравтодор та Укрзалізниця домовилися про координацію логістики на об’єкти «Великого будівництва».


Не пропустіть