Дизельний Volkswagen Touareg здивував показниками екологічності

Німецька компанія опублікувала дані по викидах з тестових заїздів, які неймовірно здивують.

Німецька компанія Volkswagen вирішила довести, що дизельні силові агрегати рано списувати з рахунків. Крім високої ефективності таких двигунів, вони можуть бути ще й дуже екологічними. Для цього компанія Volkswagen провела заїзди кросовера Touareg з мотором V8 TDI в трьох різних локаціях, виміряла викиди в атмосферу і опублікувала дані. Заїзди проходили в Нижній Саксонії, Баден-Вюртемберзі та Баварії. Локації були вибрані не випадково, так як вони знаходяться на різній висоті над рівнем моря, що впливає на значення викидів.

Результати випробувань вразили – у всіх трьох локаціях показники по викидах з запасом укладаються в норми Євро 6. Нагадаємо, що норми Євро 6 складають NOx 80 мг/км. У Нижній Саксонії викиди склали 10 мг/км, в Баварії – 13 мг/км, а в Баден-Вюртемберзі 20 мг./км. Середні викиди склали 14 мг/км. Після публікації цих даних Volkswagen може дати друге життя дизельним двигунам.

У керівництві компанії вже розповіли, за рахунок чого вдалося домогтися таких показників. У двигуні V8 TDI використовується багатоступенева обробка вихлопних газів.

За допомогою каталітичного перетворювача шкідливі викиди перетворюються в нешкідливу пару. Нагадаємо, що Volkswagen Touareg V8 TDI оснащується дизельним двигуном з об’ємом 4 літри. Потужність силової установки досягає 415 к.с. при 900 Нм крутного моменту. Працює мотор в тандемі з АКПП на 8 ступенів. Першу «сотню» автомобіль здатний набрати за 4,9 секунди.


Не пропустіть