Volkswagen приймає “історичне” рішення щодо дизельних моторів

Технічний директор Volkswagen розповів про плани компанії. Компактні моделі бренду можуть позбутися дизельних двигунів через нову екологічну політику.

Дане нововведення не торкнеться позашляховиків і комерційний транспорт. В 2025 році вводитися екологічна норма Євро-7, яка вимагає від автовиробників певного рівня викидів на автомобілях. Інвестувати в розвиток дизельних двигунів для компактних моделей не вигідно, тому компанія Volkswagen повністю відмовиться від них. На заміну вступлять гібридні установки, електромотори та бензинові силові агрегати. За словами технічного директора німецького автоконцерну, такі моделі як Polo і Golf можуть повністю позбутися дизельних моторів. Однак до введення правок ще п’ять років, тому компанія поки продовжить випуск старих автомобілів з дизелем.

Варто відзначити, сьогодні Volkswagen працює над створенням нового двигуна на дизпаливі. Установка передбачає використання нейтралізатора оксиду азоту, що дозволить скоротити шкідливі викиди на 80%. Компанія буде використовувати дані силові агрегати тільки на позашляховиках і комерційному транспорті.


Не пропустіть