6 пoрад автомoбілістам: що треба встигнути до кінця літа

Після закінчення літа власникам автомобілів необхідно виконати кілька завдань через настання сирої і холодної погоди, пише fakty.ictv.ua.

Публікуємо список справ для автовласників, який краще виконати в теплий період.

Подряпини

Якщо не простежити за дрібними подряпинами і сколами лакофарбового покриття, то взимку почнеться корозія, а до весни – можна отримати нові неприємності.

Пошкодження кузова можуть “ховатися” і в непомітних місцях: в багажнику або під капотом.

Вм’ятини

Якщо є дефекти серйозніше, наприклад, вм’ятини, то краще все відремонтувати зараз. Експерти визнають, що в теплу і суху погоду малярні роботи по кузову дають хороший результат на довгий час.

Днище

На зворотну сторону кузова теж варто звернути увагу, а саме – як мінімум, перевірити його стан. Адже роботи по цій частині восени, а тим більше взимку робляться набагато складніше і длительней.

Салон

До початку осені потрібно обов’язково просушити салон, щоб ближче до холодів не виявити грибка або корозії. Особливу увагу слід приділити волозі під килимками і під обшивкою.

Більш того, ваш салон може потребувати у хімчистці, яку теж краще зробити влітку.

Тосол і батарея

Для початку потрібно перевірити всі гумові шланги, по яких циркулює рідина, інакше взимку вони можуть тріснути.

А при інтенсивній роботі системи охолодження, що характерно для літньої пори, може випаровуватися компонент, через який вона не замерзала б взимку. Тому потрібно не забути поміняти тосол, якщо в цьому є необхідність.

Акумулятор теж слід змінити, якщо є сумніви в його стані.

І найголовніше: подбавши про свою машину влітку – за неї можна менше хвилюватися взимку.


Не пропустіть