Американці похизувались надпотужним електробайком

Американська компанія Lightning Motors займається розробкою серійної моделі електромотоцикла, який зможе подолати рекордну відстань на одному заряді акумулятора.

Про це повідомляє Forbes. Компанія представила прототип спортбайка LS 218 з електродвигуном. У 2011 році гонщик Пол Теге навіть розігнався на ньому до 352 км / год, що стало світовим рекордом.

Тепер цю модель планую запустити в серію, основою для неї стане LS 218. Керівник Lightning Motors Ричард Хетфілд стверджує, що мотоцикл зможе проїхати 800 кілометрів на одному заряді акумуляторної батареї. Цього вистачить, щоб дістатися від Лос-Анджелесі до Сан-Франциско.

Нинішні елктробайкі можуть проїхати не більше 200-300 кілометрів. Головна проблема для інженерів полягає в тому, що акумулятори для мотоциклів мають бути компактними і легкими. Але такі вимоги негативно позначаються на ємності батареї.

Щоб втілити задум у життя фахівці Lightning Motors налагодили співпрацю з рядом вчених і наукових шкіл США. Вони мають намір реалізувати проект протягом кількох років.


Не пропустіть