Порушення ПДР стане «дорогим задоволенням»

Історія з установкою камер на дорогах активно мусолиться в Україні вже більше року. І коли здавалося б, що питання вирішене, і перші камери запрацювали в тестовому режимі, – в МВС заявляють, що грошей на реалізацію цього проекту в країні немає. І не вистачає, найменше, $ 1 млрд, пише gazeta.ua.

Тепер же міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що з пошуком інвестора для впровадження в Україні системи автоматичної фіксації порушень ПДР стане велика міжнародна банківська система.

«Охочих вкласти кошти в проект – чимало. Приватні компанії хочуть на цьому заробити, тому що отримувати відсотки відрахувань від штрафів», – каже Аваков.

«Близько року тому ми запустили тестову відеофіксацію в чотирьох точках України. Виявили жахливу кількість порушень. Якщо система запрацює по всій країні – буде до п’яти тисяч таких точок. І коли громадяни будуть платити штрафи, не потрібно буде давати кошти міністерству з державного бюджету. Нам вистачає грошей для розвитку», – резюмував він.

Міністерство внутрішніх справ запускати цей механізм поступово. Розроблять систему стягнення коштів з порушників і оскарження штрафів.


Не пропустіть