Зміни в ПДР: як водіям тепер проїжджати через кругове перехрестя

Їдеш через круг – маєш перевагу. Раніше таке правило діяло не у всіх містах України. Це створювало незручності для водіїв і могло спричинити аварію.

Зміни в правилах були прийняті Верховною радою 4 квітня.

Як їхати через кругове перехрестя й не потрапити в біду, ми запитали в патрульній поліції Хмельницького.
Зміни в ПДР: як водіям тепер проїжджати через кругове перехрестя

– Раніше, якщо не було позначено першочерговість проїзду через кругове перехрестя, то виконувалося правило лівої руки. Або, як кажуть в народі, «перешкода праворуч». В таких випадках водій, який їде на кругу, має пропустити автомобіль, що примикає до кругу. Це було незручно. Тому у великих містах встановлювали знак і позначали, що перевагу має той, хто рухається по колу, – каже начальник сектору безпеки дорожнього руху майор поліції Іван Остапішин. – Коли мешканці великих міст приїжджали в райцентри, то виникали проблеми. Там таких знаків не було і водії їздили по-іншому. При цьому вони не порушували правил. Це могло створити аварійні ситуації або й ДТП. Зараз привели все до єдиного знаменника. Всі перехрестя з круговим рухом мають головну дорогу на самому крузі. Всі хто примикають, мусять пропускати й зачекати.

В поліції кажуть, що фактично зміни Хмельницького не торкнулися. Водії мають проїжджати круги на «Темпі» й «Катіоні», як і раніше. Інші правила проїзду тепер в Старокостянтинові, Красилові, Городку й інших містах, де є такі перехрестя.


Не пропустіть