До 2030 року люди масово відмовляться від особистих машин

До 2030 року людство почне відмовлятися від особистих автомобілів. Такий прогноз дала дослідницька організація RethinkX. На думку її експертів, кількість приватних авто в США зменшиться одразу на 80%, пише autocentre.ua

За підрахунками представників RethinkX, в 2020 році в США буде 247 млн. автомобілів, а через 10 років – всього 47 млн. Настільки радикальний прогноз представники RethinkX пояснюють новими тенденціями. У США набирають популярності сервіси таксі на кшталт Uber, а також каршерінг (спільне використання авто).

Крім того, в 2030 році будуть поширені і безпілотні таксі. У такій ситуації у багатьох американців просто відпаде потреба в особистому авто, адже при потребі завжди можна буде викликати машину. Тим більше, що вартість поїздки в автономних авто буде значно менше, що дозволить заощадити до 5600 доларів в рік.

Подібні зміни (а також зростання числа елетромобіль) різко зменшать світовий попит на нафту з 100 до 70 млн. барелів на день. Крім того, зменшення кількості авто і постійна завантаженість безпілотників приведуть до того, що проблема паркування у великих містах вирішиться сама собою.


Не пропустіть