Літаючий автомобіль Toyota: нові подробиці

Перший політ з людиною на борту повинен відбутися під час відкриття Олімпіади в Токіо

Японська корпорація Toyota інвестує близько 40 млн ієн ($ 352 тис.) В розробку проекту літаючого автомобіля SkyDrive, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на The Independent. Компанія передасть ці кошти стартапу Cartivator.

Видання зазначає, що тестові польоти реактивних автомобілів намічені на кінець 2018 року, а в 2020 році, за планом розробників, вони вже зможуть взяти участь в церемонії запалювання Олімпійського вогню в Токіо.

Триколісний літаючий автомобіль буде підніматися в повітря за допомогою чотирьох роторів, за аналогією з пристроєм безпілотників. Він зможе набирати висоту до 10 метрів і розвивати швидкість до 100 км на годину. Машина також зможе переміщатися і по землі, в цьому випадку її максимальна швидкість складе 150 км на годину.

Про те, що Toyota готує літаючий автомобіль, стало відомо ще три роки тому. Наприклад, в 2014 році компанія запатентувала дизайн крил нового літаючого автомобіля.

Нова система нагадує етажерку, яку використовували на літаках початку ХХ століття, – вона складається зі спеціальних висуваються телескопічних стійок, на яких закріплені крила. Профіль крил може змінюватися за рахунок рухомого низу. У складеному вигляді крила накладаються один на одне і зберігаються в спеціальному відсіку на даху.


Не пропустіть