Створено електромобіль вартістю всього в $ 200

Казахські інженери спростували міф, що сучасні гібриди та електромобілі однозначно дорожчі традиційних авто з двигунами внутрішнього згоряння.

Як пише Discover24, щоб їх слова не виглядали порожнім фарсом, вони створили простенький електромобіль вартістю всього в $ 200, і дуже спантеличили маркетологів. Адже, якщо цей електромобіль піде в масове виробництво, він може створити велику конкуренцію електрокарам відомих виробників, які коштують в середньому $ 15-20 тис.

Згідно з повідомленням, казахський електромобіль розрахований на водія і одного пасажира. Акумулятори можна заряджати традиційним методом – через розетку. Але творці машини встановили ще й сонячні батареї, що також сприяє додатковій підзарядці авто.

При цьому свою розробку казахські інженери збираються показати вже в цьому році на міжнародній виставці «ЕКСПО-2017».

На думку фахівців, машина в нинішній комплектації зацікавить перш за все соціальні служби як безкоштовний транспорт для інвалідів.

Однак, щоб зробити її по-справжньому конкурентоспроможною на звичайному ринку, розробникам потрібно збільшити її потужність, створити чотиримісний салон і попрацювати над пасивною безпекою на випадок аварії.

Але все одно, машина вийде дуже дешевою, – відзначають експерти.


Не пропустіть