Рідкісну Skoda 706 RTO хотіли здати на металобрухт

Цінність багатьох автомобілів люди просто не розуміють і за копійки здають на брухт. У травні на одному з пунктів прийому металобрухту було знайдено рідкісний автобус, пише autocentre.ua

Рідкісний на сьогодні автобус Skoda 706 RTO, та ще й у варіанті флюорографічної лабораторії було виявлено в травні цього року на пункті прийому металу міста Кірова. Небайдужий чоловік звернувся з проханням до журналістів не дати загинути рідкісній машині, передає ГрузовикПресс. Машина ще в робочому стані, її привезли своїм ходом, так принаймні пише очевидець, що звернувся в редакцію.

Нагадаємо, що Skoda 706 RTO перебувала у виробництві з 1956 до 1973 року. Її складали на автобусному заводі Karosa в місті Високе Мито. Машина пропонувалася в таких модифікаціях: міська та міжміська. Довжина моделі – 10,84 м. Місць для сидіння – 41 (міська), 35 (міжміська). Двигун Skoda 706 RT дизельний, 6-цил., 11,78 л, потужність 160 к.с. Максимальна швидкість – 75 км/год.

Цікаво, що один такий автобус – Skoda 706 RTO, тільки в нормальному, пасажирському варіанті сьогодні відреставровано в Україні і задіяно у проекті «Кофейбус». Машина має у проекті порядковий номер №3 і радує відвідувачів-пасажирів смачною кавою.

Більше того, талановитий художник зі Львова Олег Чучко навіть намалював гіпсову картину із зображенням цієї раритетної машини. Будемо сподівається, що і знайдена Skoda 706 RTO не пішла на брухт, а буде відновлена.


Не пропустіть